Kastanjelaan 6,
2982 CM Ridderkerk

MVO bij Netflex: duurzaam en betrokken Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Onze kijk op Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Netflex is zich als organisatie bewust van haar rol en impact op mensen, haar personeel en de maatschappij. Onze werkwijze kenmerkt zich door betrokkenheid en transparantie op een financieel verantwoorde wijze.
Netflex hanteert sinds 2011 ISO 26000 als richtlijn en hulpmiddel voor het inrichten van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Wij hebben als ambitie ISO 26000 systematisch in te voeren en ons beleid hierop aan te passen. De thema's waar Netflex zich voornamelijk op richt zijn:

Betrokkenheid

Netflex vindt Maatschappelijk Betrokken Ondernemen belangrijk en steunt dan ook verschillende maatschappelijke en locale projecten.

Duurzaamheid

Duurzaam Ondernemen vinden wij belangrijk. Zowel in onze interne bedrijfsvoering als in onze dienstverlening letten wij op op energiebesparing, mobiliteit en het aanbieden van thuiswerkmogelijkheden.

Werkgeverschap

Netflex vindt het belangrijk dat haar medewerkers zich kunnen ontplooien en ondersteunt hen dan ook graag in hun ambitie door veel aandacht te besteden aan opleidingen, certificeringen en begeleiding.

KiKa

KiKa (Stichting Kinderen Kankervrij) heeft als doel om de genezingskans naar 95% te vergroten. Om dit te realiseren, is er nog veel kostbaar wetenschappelijk onderzoek nodig.

Netflex ondersteunt de benodigde onderzoeken door jaarlijks met een groot aantal collega’s en partners mee te doen aan Run for KiKa! Onder het motto Samen maken we het verschil voor kinderen met kanker. 

De komende jaren blijft Netflex zich inzetten voor KiKa. Dankzij informatie uit afgerond onderzoek, zijn de specialisten ervan overtuigd dat we nieuwe behandelingsmogelijkheden kunnen ontwikkelen om kinderkanker vaker te genezen en ‘vriendelijker’ te behandelen. Daarvoor is het absoluut noodzakelijk om vernieuwend onderzoek in gang te zetten, specifiek gericht op kinderkanker. 

Cordaid Memisa

Het motto van Netflex is “IT als water uit de kraan”

844 miljoen mensen wereldwijd hebben geen toegang tot schoon water. Cordaid helpt mensen in de droogste gebieden ter wereld.

Als structureel donateur willen wij bijdrage aan humanitaire hulp voor mensen die getroffen zijn door rampen, met bijzondere aandacht voor de meest kwestbare.

Cordaid verbindt acute noodhulp aan structurele ontwikkeling door te werken aan een leefbare toekomst voor mensen in de meest moeilijke gebieden. Gezondheidszorg, onderwijs, werk en inkomen, zijn daarbij onmisbaar. Ook in Nederland zet Cordaid zich in voor mensen in moeilijkheden.

Publiek Water

Netflex stelt als eerste bedrijf in Ridderkerk haar waterkraan beschikbaar. Ons pand aan de Kastanjelaan 6 is een officieel tappunt van Publiek Water. Je kunt hier op werkdagen tijdens kantooruren kosteloos je bidon, dopper of waterflesje vullen met kraanwater. We sluiten ons graag aan bij passieproject Publiek Water in de strijd om zwerfafval te verminderen en onze hoge kwaliteit van kraanwater in Nederland te promoten.

IT als water uit de kraan

Wist je dat wij in Nederland het beste kraanwater ter wereld hebben? Netflex ziet IT als water uit de kraan. Het werkt vanzelfsprekend, net als er drinkwater uit de kraan komt. Je IT-omgeving dient schoon, veilig en van hoge kwaliteit te zijn. En te blijven, zoals ons drinkwaternetwerk in Nederland. Daarbij is het mensgericht en hebben gebruikers zelf controle om zo’n netwerk te activeren. Bij drinkwater door het opendraaien van de kraan en bij Netflex door gewoon je PC, laptop of tablet aan te zetten.

Vanzelfsprekend én maatschappelijk verantwoord

Jaarlijks worden er alleen in Nederland al miljoenen flesjes bronwater verkocht. De invoering van statiegeld op deze plastic flesjes is al een stap in de goede richting om wegwerpplastic tegen te gaan. Publiek Water zorgt er met haar landelijk netwerk voor dat je ook niet meerdere waterflesjes hoeft mee te dragen. Minder wegwerpplastic en zo minder zwerfafval. Ons watertappunt via Publiek Water? Dat noemen wij vanzelfsprekend, gezond en een stukje maatschappelijk verantwoord ondernemen.