Kastanjelaan 6,
2982 CM Ridderkerk

Verosol

Novell Vibe

Verosol wilde het proces voor documentbeheer – gebruikt door executives in het buitenland voor toegang tot bedrijfsinformatie – stroomlijnen. Verosol implementeerde Novell Vibe zodat deze executives documenten kunnen beheren met een lokale versie van de Office suite.

Overzicht

Het in 1965 opgerichte Verosol is een multinational op het gebied van de productie van reflecterende gordijnen, zonwering en verticale lamellen. Er werken wereldwijd ongeveer 320 mensen voor het bedrijf in fabrieken en kantoren in Australië, Mexico, Griekenland, Hongkong, Duitsland en Nederland.

Uitdaging

Verosol gebruikte sinds 2008 Novell als oplossing voor documentbeheer en was zeer onder de indruk van de manier waarop dit product een goede samenwerking tussen de ontwerpers in Australië, China en Nederland mogelijk maakte.

Tonny Roemaat, projectmanager bij Verosol, zegt hierover: “Onze vorige Novell oplossing liet ons zien wat de waarde van een samenwerkingsplatform voor ons bedrijf is. Inmiddels zijn er meer executive functies naar kantoren buiten Nederland overgeplaatst. Daarom was het belangrijk voor ons om die medewerkers volledige externe toegang tot de IT-systemen van het hoofdkantoor te bieden.”

Om de interne communicatie en zakelijke flexibiliteit te verbeteren, zocht Verosol naar een kosteneffectieve oplossing om de executives in het buitenland volledig met het hoofdkantoor in Nederland te integreren.

“Ons IT-budget was krap en dus hadden we onvoldoende kapitaal om terminallicenties voor ons Teaming platform aan te schaffen,” aldus Roemaat. “We wilden onze bestaande Microsoft Office licenties gebruiken om onze zakelijke doelstelling te realiseren.”