Kastanjelaan 6,
2982 CM Ridderkerk

Krimpen aan den IJssel

Naast het bedrijfsleven zijn ook overheidsinstellingen geïnteresseerd in onze kennis en ervaring in de automatiseringsbranche. Gemeente Krimpen aan den IJssel is daar een voorbeeld van.

Krimpen aan den IJssel heeft bijna 29.000 inwoners. In de achterliggende jaren is een uitgebreid aantal voorzieningen gerealiseerd. Zo is er een goed winkelaanbod in diverse
winkelcentra. Het grote winkelcentrum ‘Crimpenhof’ is een modern overdekt koopcentrum. Er is een groot aanbod van onderwijsvoorzieningen. Naast tal van sportaccommodaties heeft Krimpen aan den IJssel een modern subtropisch zwembad waarvoor uit de gehele regio belangstelling bestaat. Uitgaan in Krimpen aan den IJssel is ook mogelijk. Elk jaar wordt een aantrekkelijk cultureel programma samengesteld met uitvoeringen in het ontmoetingscentrum ‘De Tuyter’.

De groei van Krimpen aan den IJssel bracht ook een groei aan personeelsleden van de gemeente met zich mee. Dit betekende ook een groei van het netwerk. Het netwerk van
de gemeente werd dan ook compleet vernieuwd. Op een gegeven moment kwam de helpdesk handen en voeten te kort.

Meer dan helpdesk

Krimpen aan den IJssel belde Netflex om dit probleem te verhelpen. Een medewerker van Netflex bracht uitkomst. In eerste instantie beantwoordde hij alle vragen van het personeel binnen de gemeente op het gebied van IT. Al snel gingen ook andere afdelingen van zijn diensten gebruik maken.

In korte tijd werd duidelijk dat er verschillende uitdagingen binnen de automatisering van de gemeente lagen en werden meteen onderzocht. Netflex onderzocht de oorzaken van de problemen, bedacht en maakte hiervoor oplossingen en voerde ze vervolgens uit. Problemen die te maken hadden met onder andere DNS, Van Dale client, Office, AutoCAD, GeoFrame, GBI Beheer ,GroupWise en andere diverse producten. Zo bestond er bijvoorbeeld al heel lang een probleem met printen vanuit het intranet. Niemand bij de gemeente wist echter wat er mis was. Dankzij de activiteiten van Netflex werkt het nu weer naar behoren.

De vernieuwing van ons netwerk bracht meer werk met zich mee dan wij dachten. We hadden iemand nodig die ruime ervaring had in de vernieuwing die wij toepasten. Netflex bleek voor ons de juiste partij. Meer nog dan dat; er zijn nu meer problemen opgelost, dan dat wij dachten dat we hadden.

Gert-Jan Ossevoort