Kastanjelaan 6,
2982 CM Ridderkerk

HAS Hogeschool

Mail migratie Exchange Online

HAS Hogeschool is overgestapt van het GroupWise platform naar Exchange Online. Mailboxen worden zowel voor medewerkers als studenten aangeboden vanuit HAS Hogeschool. Netflex heeft de benodigde migratie van in totaal 3.500 mailboxen inclusief inrichting van Exchange Online en Office 365, trainingen, en test trajecten verzorgd. Hoewel de migratie in de vakantie plaats heeft gevonden was de beschikbare downtime beperkt. Door een groot deel van de oudere GroupWise items te archiveren in Retain bleef de doorlooptijd van de migratie zelf beperkt. Met de GWAVA Retain Migration Toolkit zijn de recente GroupWise items gemigreerd naar Exchange Online.

Een dergelijke verandering veroorzaakt een grote impact op de eindgebruikers. Tijdens het traject is hierop ingespeeld door uitgebreide test sessies, trainingen en floorwalkers te plannen. Goede communicatie over wat wel en niet beschikbaar is na de migratie heeft veel vragen kunnen voorkomen.

Het resultaat is uitstekend te noemen; HAS Hogeschool heeft het project beoordeeld met een 8,8 als gemiddeld cijfer en bij de start van het nieuwe jaar kreeg het projectteam een staande ovatie van de directie.