Kastanjelaan 6,
2982 CM Ridderkerk

Martens en Van Oord

Migratie ICT Omgeving Martens en Van Oord
Sector
Grond-, weg- en waterbouw.
Belangrijkste voordelen
  • Server omgeving is nu stabieler en sneller.
  • De vernieuwde omgeving stelt Martens en van Oord instaat om alle nieuwe ontwikkelingen kunnen te adopteren.
  • Toekomstige bestendigheid borgen
Producten
VMware Horizon, VMWare ESXI, VMware vSphere, VMware vCenter, Veeam Back-up and replication

Bij Martens en Van Oord was de hardware voor de VMware Horizion omgeving en de hardware voor de VMware vSphere backend servers en opslag aan vervanging toe. Naast de server hardware waren ook alle netwerk switches aan vervanging toe. Het doel van het project was om deze hardware te vervangen voor nieuwe toekomstbestendige hardware waarbij de migratie zo min mogelijk downtijd moest veroorzaken. Om dit mogelijk te maken moesten de serverkasten opnieuw ingedeeld worden zodat de nieuwe apparatuur naast de verouderde apparatuur geplaatst konden worden en zodoende de migratie naadloos uitgevoerd kon worden. Martens en Van Oord heeft het project beoordeeld met een 8,2 als cijfer.

Project aanpak

Om het project in goede banen te leiden is een tijdelijke organisatie samengesteld met zowel medewerkers van Martens en van Oord als Netflex. Netflex voert al jarenlang projecten uit bij Martens en van Oord en kon in het project goed richten op wat voor Martens en Van Oord van belang is. Door de goede samenwerking was het resultaat optimaal.

Migratie aanpak

Netflex is begonnen met het vervangen van alle netwerk switches. Dit was passen en meten in de kasten in verband met de aanwezige ruimte in de kasten. Hiervoor heeft Netflex samen met Martens en Van Oord van tevoren een gedegen kast indeling gemaakt waardoor het duidelijk was hoe de apparatuur geplaatst moest worden en wat er verschoven moest worden. Hierna zijn de oude servers verplaatst in de kasten en kon er gestart worden met het plaatsen van de nieuwe apparatuur. Tijdens het project hebben we aan de start van het project additionele werkzaamheden uitgevoerd, toen bleek dat de back-up server het had begeven. Deze is back-up omgeving (Server/software/tape library) is toen vervangen voor een nieuwe robuuste en toekomst bestendige excamplaar. Na het vervangen van de back-up omgeving is het project verder gaan waarbij als als eerste de migratie voor de VDI omgeving op basis van VMware Horizion in gang gezet. De migratie heeft op een vrijdagavond plaats gevonden en was succesvol. De medewerkers die maandag begonnen gaven direct aan zeer tevreden te zijn met de snelheid en dat ze direct konden werken zonder oponthoud. Na deze migratie is de migratie van VMware vSphere servers voor de backend omgeving ingang gezet. Deze migratie heeft live plaats gevonden via de VMware vMotion live migration. De gebruikers hebben hier geen last van ondervonden.

Het laatste onderdeel in het project was het implementeren van een offsite replicatie van de back-up data met Veeam Back-up and Replication. Hiervoor was er een aparte server aangeschaft door Martens en Van Oord welke op termijn op een andere locatie zal worden geplaatst. Door Veeam replication met disaster recovery in te regelen kan Martens en Van Oord snel over haar een productie omgeving beschikken bij een calamiteit.

Om het project zorgvuldig en geslaagd af te ronden is een consultant van Netflex nog via een zogenoemde terugkomdag op locatie geweest om samen met Martens en Van Oord de technische details door te spreken en additionele uitleg te geven.

Over Martens en Van Oord

Martens en Van Oord staat al meer dan dertig jaar bekend om zijn innovatieve methoden en hoogwaardig materieel, het zijn vooral de mensen die het maken. Want alleen dankzij hun betrokkenheid en deskundigheid hebben ze door de jaren heen veel bijzondere en grensverleggende projecten kunnen realiseren. Voorbeelden van mooie projecten die door Martens en Van Oord zijn afgerond zijn: de Westerschelde tunnel, industrieterrein Moerdijk, de Betuweroute, de ontpoldering van de Noordwaard en de bouw van de Markthal in Rotterdam.