Kastanjelaan 6,
2982 CM Ridderkerk

Gemeente de ronde Vennen

Novell Teaming bij Gemeente De Ronde Venen

Novell Teaming bij Gemeente De Ronde Venen

De gemeente De Ronde Venen wilde medewerkers aanmoedigen om op nieuwe en betere manieren samen te werken. Novell Teaming bleek de ideale samenwerkingstool om dit te realiseren. Door gebruikers de mogelijkheid te bieden om documenten eenvoudig en veilig te delen, is de gemeente in staat de medewerkersproductiviteit te verhogen en de kwaliteit van het werk te verbeteren.

De gemeente De Ronde Venen heeft ongeveer 300 medewerkers in dienst die openbare voorzieningen leveren aan de 35.000 inwoners van de gemeente De Ronde Venen in Nederland. De gemeente levert services op het gebied van, en verschaft informatie over, huisvesting, welzijn en onderwijs.

Uitdaging

De medewerkers van de gemeente De Ronde Venen wilden meer flexibiliteit en integratie in de manier waarop zij werkten. Er was geen centraal opslagpunt voor

informatie, waardoor het voor gebruikers moeilijk was om documenten met medewerkers buiten hun afdeling te delen.

“Effectieve communicatie is essentieel voor onze dagelijkse activiteiten,” aldus Richard van Valderen, technisch adviseur bij de gemeente De Ronde Venen. “We beseften ons dat we het werk gemakkelijker en efficiënter voor onze medewerkers konden maken door hen de mogelijkheid te bieden om documenten direct en veilig met andere medewerkers binnen de organisatie te delen.”

Zonder de mogelijkheid om documenten te delen, was het voor het gemeentepersoneel erg moeilijk om de informatie die ze nodig hadden snel te vinden.

“Onze medewerkers verdeden hun tijd aan het opzoeken van gegevens, terwijl die tijd beter aan dienstverleningsactiviteiten had kunnen worden besteed,” zegt van Valderen. “We zochten daarom naar een oplossing die hen in staat zou stellen om efficiënter te werken en om op die manier een betere service aan de inwoners van De Ronde Venen te verlenen.”

Oplossing

De gemeente De Ronde Venen gebruikte al Novell GroupWise® en Novell Open Enterprise Server, dus Novell Teaming was een logische keuze. Om er zeker van te zijn dat de organisatie aan de eisen zou voldoen en over de beste producten zou beschikken, werden echter ook oplossingen van concurrerende leveranciers, waaronder Microsoft SharePoint, overwogen. Na een demonstratie van Novell Teaming bij Netflex,een Novell Platinum PartnerSM, was de gemeente ervan overtuigd dat Novell Teaming de beste functionaliteit en prestaties kon bieden.

“We werken al een tijdje met andere oplossingen van Novell. De uitstekende uptime was doorslaggevend voor onze keuze voor Novell in plaats van Microsoft,” vertelt van Valderen. “Novell Teaming is niet alleen compatibel met onze bestaande infrastructuur, maar bevat ook de functies die we willen en dat alles voor een zeer schappelijke prijs.”

Netflex voerde de volledige implementatie uit en bood de gemeente-ambtenaren training aan, om ze met alle mogelijkheden van Novell Teaming kennis te laten maken.

“We waren diep onder de indruk van de Netflex consultants,” aldus van Valderen. “Ze waren tijdens de implementatie erg benaderbaar. Onze medewerkers konden tijdens het implementatieproces over hun schouders meekijken en hebben daar veel van opgestoken. De trainingssessies hebben ervoor gezorgd dat alle medewerkers de nieuwe technologie met open armen hebben ontvangen.”

Dankzij Novell Teaming is realtime samenwerking tussen de medewerkers mogelijk. De oplossing stelt hen in staat virtuele werkteams samen te stellen en direct documenten met iedereen binnen de organisatie te delen, wat tot een nieuwe manier van werken heeft geleid die creatieve oplossingen aanmoedigt. De medewerkers hebben bovendien toegang tot de systemen via handhelds zoals Blackberry* smartphones.

“Dankzij Novell Teaming is de kwaliteit van het werk van onze medewerkers verbeterd. Ze kunnen nu elkaars sterke punten en meningen in de praktijk gebruiken,” legt van Valderen uit. “Vroeger was het delen van documenten beperkt tot bepaalde afdelingen, maar nu kan de hele organisatie zelfs onderweg samenwerken.”

De organisatie is van plan om het gebruik van Novell Teaming verder te ontwikkelen door een online faciliteit voor inwoners te creëren waar zij ideeën voor verbeteringen in de dienstverlening kunnen aandragen. De gemeente heeft onlangs ook Novell Identity Manager geïmplementeerd en is van plan om single sign-on mogelijkheden voor haar medewerkers te integreren om zo de beveiligings- en verificatieprocessen te verbeteren.

Resultaten

De gemeente De Ronde Venen heeft vastgesteld dat Novell Teaming naadloos in de bestaande systemen, waaronder Novell GroupWise en Novell Open Enterprise Server, kan worden geïntegreerd en daardoor uiterst betrouwbaar is.

“We schatten dat de uptime rond de 99% ligt,” zegt van Valderen. “Onze bestaande Novell oplossingen zijn zeer betrouwbaar, verminderen de tijd die aan onderhoud wordt gespendeerd en zorgen voor lagere arbeidskosten.”

De gemeente De Ronde Venen verwacht dat, naarmate de medewerkers meer gewend raken aan het werken met Novell Teaming, de tijd die aan beheer wordt besteed afneemt en de productiviteit hoger wordt. Gebruikers profiteren van de mogelijkheid om resources en vaardigheden te delen en om problemen door middel van samenwerking effectiever op te lossen.

“Het is plezierig werken met Novell, omdat de mensen zich oprecht druk maken om het menselijke aspect van de dienstverlening,” aldus van Valderen. “Uiteindelijk stellen de voordelen van Novell Teaming ons in staat om ons belangrijkste doel te behalen, namelijk het aanbieden van de best mogelijke dienstverlening aan de inwoners van De Ronde Venen.”

“De gemeente De Ronde Venen is in een interessante nieuwe fase van technologische ontwikkeling beland en Novell is gezien de compatibiliteit en kosteneffectiviteit van de oplossingen een voor de hand liggende partner,” zegt van Valderen. “We willen onze gebruikers en de inwoners van De Ronde Venen met behulp van Novell technologieën de tools aanbieden om echt een verschil te maken en om, door middel van samenwerking,de beste resultaten te behalen.”