Kastanjelaan 6,
2982 CM Ridderkerk

De Fryske Marren

Uitrol Windows 7

De uitdaging bij de Fryske Marren was helder, de applicatie leverancier had een deadline gesteld waarop de applicaties niet meer ondersteund zouden op Windows XP. Gemeente De Fryske Marren zag zich geconfronteerd met de noodzaak tot upgraden van de Windows werkomgeving. De uitdaging was helder, alle 400 PC’s moesten worden voorzien van Windows 7 en alle applicaties moesten gepackaged worden voor Windows 7.

Netflex bood de oplossing in de vorm van mensen en de juiste software en maakte het mogelijk om probleemloos naar een nieuw platform over te stappen binnen de gestelde deadline.

De gemeente werkt met een aantal bedrijfskritische applicaties, geleverd door Centric. De PC’s waarmee de medewerkers van de gemeente werkten, waren voorzien van Windows XP. Centric ondersteunde het XP platform niet meer en had contractueel vastgelegd dat het platform per 1 maart 2014 naar Windows 7 geüpgrade moest zijn, omdat de beschikbaarheid van de applicaties anders niet gegarandeerd kon worden. De Fryske Marren had voor deze upgrade echter onvoldoende capaciteit en kennis in huis. De Fryske Marren heeft dit project beoordeeld met een 8 als gemiddeld cijfer. De gemeente is zo tevreden over de resultaten en werkwijze dat er direct met een volgend project, de virtualisatie van werkplekken met VMware Horizon View, is gestart.