Kastanjelaan 6,
2982 CM Ridderkerk

CHDR

Virtualiseren PMX

Bij het CHDR werkt men met alle werkplekken volledig in VMware View. In het verleden werden er nog 10 fysieke werkstations met veel capaciteit ingezet om berekeningen uit te voeren binnen de studies welke worden uitgevoerd binnen het CHDR. Deze werkstations waren afgeschreven en er moest vervangende apparatuur komen. Netflex heeft een omgeving opgezet waarbij een VMware Horizon View omgeving VDI desktops met veel CPU capaciteit levert. De lokale rekenkracht van 10 werkstations wordt nu uitgevoerd door 1 server. De werkstations zijn vervangen door thin clients.

Dit geheel levert meer capaciteit, hogere performance, schaalbaarheid, en het is eenvoudiger te beheren. Berekeningen kunnen nu ruim 3x zo snel uitgevoerd worden. Daarnaast is het nu ook mogelijk om op een veilige manier remote toegang te hebben tot de desktops waarin de berekeningen worden uitgevoerd.

Deze opzet is zo succesvol dat een uitbreiding van 10 naar 30 gelijktijdige sessies wordt onderzocht. Het project is door CHDR beoordeeld met een 9 als gemiddeld cijfer.