Kastanjelaan 6,
2982 CM Ridderkerk

CHDR

Thin client-computing

Netflex maakt een snelle kosteneffectieve overgang naar thin client-computing mogelijk bij CHDR.

Om de snelle en kosteneffectieve overgang naar thin client-computing mogelijk te maken, heeft CHDR in samenwerking met Netflex USB-sticks geïmplementeerd met daarop een afgeslankte Linux omgeving waarmee verbinding met VMware View kan worden gemaakt. Netflex gebruikte SUSE Studio om de Linux omgeving op de USB-sticks te ontwikkelen. De USB-sticks veranderen de standaard desktop-pc’s op kantoor in thin clients voor VMware View.

Overzicht

CHDR is een in Leiden gevestigde Contract Research Organisation (CRO) met een compleet dienstenpakket. Het bedrijf levert een uitgebreid pakket hoogwaardige klinische en farmacologische services aan de biofarmaceutische industrie en heeft medische deskundigen in dienst die hun knowhow gebruiken om de ontwikkeling van medicijnen in goede banen te leiden.

Uitdaging

Toen CHDR naar een nieuw kantoor verhuisde, wilde het bedrijf van de gelegenheid gebruik maken om hot-desking te introduceren. Hiermee kunnen medewerkers zich bij elke desktop-pc in het kantoorgebouw aanmelden en hebben ze altijd naadloos toegang tot al hun gegevens en applicaties. Daarnaast wilde de organisatie dit concept naar alle vestigingen uitbreiden, zodat gebruikers waar ze zich ook aanmelden altijd dezelfde ervaring hebben. “We wilden de werkplekken in het nieuwe gebouw zo flexibel en compact mogelijk maken en de overstap naar thin client-apparatuur paste goed bij dat streven,” vertelt Ron Pluylaar, de ICT-manager bij CHDR. “Daarnaast hebben we meer dan 100 desktop pc’s, maar slechts twee IT-medewerkers, dus ook in dat opzicht paste een thin client-oplossing precies in ons straatje. We wilden echter wel onze bestaande desktop-pc’s blijven gebruiken, zodat onze investering hierin geen weggegooid geld was.”