Kastanjelaan 6,
2982 CM Ridderkerk

VMware Partner Exchange 2015

Netflex > Nieuws > VMware Partner Exchange 2015

In februari is het jaarlijkse VMware Partner Exchange congres (PEX) gehouden in San Francisco.

Dit jaar stond PEX in het teken van de integratie. De integratie tussen VMware en AirWatch, de overname van Immidio, maar ook in het portfolio van VMware zijn de producten geïntegreerd.

Het uitgangspunt is de snel veranderende markt en de wens om hier snel op in te kunnen spelen als organisatie. Vandaag de dag willen gebruikers altijd direct bij hun gegevens kunnen, ongeacht welk device ze gebruiken. Steeds vaker wil de gebruiker zijn of haar eigen device hier ook voor in kunnen zetten.

Vanuit beheers oogpunt is dit een grote uitdaging. Hoe beheer je deze devices en hoe wordt de data goed beveiligd zonder dat de gebruiker er hinder van ondervindt. Omdat stilstand ook achteruitgang betekent, dient de business en daardoor ook de omgeving verder ontwikkeld te worden.

 

Vanuit VMware zijn er voor 2015 duidelijke keuzes gemaakt op het gebied van End User Computing. VMware noemt de onderdelen Desktop Transformation, Bring or Choose Your Own Device, Mobile Management en Business Innovations speerpunten in hun EUC strategie. VMware heeft hier Horizon View 6 uitgebracht om de desktop en apps sneller en eenvoudiger uit te rollen en te beheren. Met AirWatch kunnen de mobiele devices gemanaged worden en de beveiliging van én toegang tot de data wordt via de content locker geregeld. VMware heeft al deze onderdelen nu ook geïntegreerd in een complete suite: VMware Workspace Suite.

De Workspace Suite bevat onder andere Horizon View 6 inclusief Virtual San, AirWatch en de beheertool vRealize. In de nieuwsbrief zullen de Workspace Suite en de overname van Immidio verder worden besproken.

Deze Workspace Suite geeft duidelijk aan dat door gerichte acquisities en intelligente bundeling van producten, VMware geluisterd heeft naar de wensen van de gebruikers. De uitdagingen van schaalbaarheid, beveiliging en flexibiliteit zijn beheersbaar geworden door de richting die VMware heeft gekozen.

De belangrijkste conclusie vanuit PEX 2015 is dat producten en diensten beter geïntegreerd worden in het portfolio van VMware. De gebruiker kan worden bediend op de manier zoals hij dat gewend is. Onafhankelijk van de plaats en/of het device kan de gebruiker bij zijn systemen en data. Vanuit IT-beheer worden zowel de beveiliging als de kosten nog beter beheersbaar.

 

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.