Kastanjelaan 6,
2982 CM Ridderkerk

Application Setup Center (Bundle Commander)

Netflex > Nieuws > Application Setup Center (Bundle Commander)

Op Youmeet the Expert 2012, vorig jaar november, heb ik de eerste ‘alpha’ laten zien van ’t ‘Application Setup Center’. Een nieuwe feature in de ‘Professional Edition’ van Bundle Commander waarmee eenvoudig de laatste versies van gratis Windows applicaties als Adobe Reader, Silverlight, Flash, Chrome, Firefox, Notepad++, PDFCreator etc. kan worden opgehaald.

Dit op een manier welke doet lijken aan hoe je op een smartphone een applicatie ophaalt uit de Google Play Store of de App Store van Apple. ‘Application Setup Center’ is opgenomen in de ‘Professional Edition’ van Bundle Commander. In het ‘Application Setup Center’ kun je zoeken op release datum (wanneer een applicatie is toegevoegd aan het Center), op product naam, naam van de leverancier, installatie-type en versienummer. Met een het ‘Adobe’ op de Ribbon bar kun je bijvoorbeeld de lijst filteren op software ‘Adobe’ en deze daarna sorteren op ‘Added’. Daardoor kun je snel zien wat de laatste versies zijn van Adobe Reader, Flash, Shockwave en AIR.

Na het downloaden van één of meerdere geselecteerde Windows applicaties, kunnen daarna snel en Windows Bundles worden aangemaakt voor deze applicaties. Afhankelijk van de geselecteerde applicatie zoekt Bundle Commander daar als vanouds de silent/unattended switches bij wanneer het een legacy setup (niet-MSI setup) betreft (bv. Notepad++, WinSCP, PDFCreator) of een Configuration Wizard wanneer het om een MSI setup gaat (bv. Adobe Reader, Flash, iTunes, QuickTime, Java). Deze Windows Bundles kunnen vervolgens gebruikt worden in het ENGL Imaging Toolkit image process of Microsoft Deployment Toolkit process om zo bij het imagen van een werkplek de juiste laatste versies van genoemde software te installeren. Maar je kunt deze Windows Bundles ook gebruiken om reeds geïnstalleerde werkplekken bij te werken met de laatste versies van software.

Het ‘Application Setup Center’ is afgelopen week in beta uitgebracht en opgenomen in de laatste release van Bundle Commander Professional Edition. Een 30 dagen licentie voor de ‘Professional Edition’ van Bundle Commander kan hier worden aangevraagd. Bestaande ‘Professional Edition’ klanten kunnen deze nieuwe feature gebruiken door te upgraden naar de 1.1.18 release. Feedback wordt wederom zeer op prijs gesteld. Een volgende beta zal een automatische update-feature bevatten waarmee de lijst van applicaties en download links dynamisch wordt bijgewerkt, zonder dat hiervoor een nieuwe release van Bundle Commander noodzakelijk is.

Meer informatie over het ‘Application Setup Center’ is alhier te vinden op de Bundle Commander website.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.