Inclusief Groep

Inclusief Groep krijgt een moderne werkplek

Inclusief Groep krijgt een moderne werkplek


Inclusief Groep, een sociaal ondernemer op de Noord-Veluwe, wilde een nieuwe moderne werkplek realiseren. Netflex heeft een gebruiksvriendelijke, flexibele werkplek aangeboden die volledig in de cloud wordt gehost. Begonnen werd met een pilot-omgeving zodat de werking kon worden getest. De pilot was een succes en Inclusief Groep gaat nu per afdeling over op de nieuwe omgeving en nieuwe manier van werken.

 

Inclusief Groep
Inclusief Groep is zowel werkgever als arbeidsmarkttoeleider. Als werkgever heeft Inclusief Groep zo’n 1200 mensen in dienst. Ruim 90% van het productiepersoneel heeft een afstand tot de arbeidsmarkt; een deel werkt in eigen werkbedrijven, zoals Groen, Post, Schoonmaak, Verpakken & Montage en Elektromontage een ander deel is gedetacheerd bij externe werkgevers. De hoofdlocatie van Inclusief groep is in Nunspeet gehuisvest.

Van pilot naar moderne digitale werkomgeving
Rick Reurink, Teammanager ICT, heeft begin dit jaar aan Netflex gevraagd of zij een oplossing konden aanbieden voor een nieuwe moderne werkplek. “Netflex heeft een pilotomgeving aangeboden om de werking van de moderne werkplek te kunnen testen. Na de pilot zouden de opgebouwde componenten direct in de productieomgeving gebruikt en de overige componenten gemigreerd kunnen worden. Corona zorgde ervoor dat iedereen opeens thuis moest kunnen werken,” vertelt Rick. “Netflex is daarom versneld gestart met de uitrol van de pilotomgeving waarvoor alle werkzaamheden remote zijn uitgevoerd. Het werk is tussen ons en Netflex verdeeld en er is een oplossing gekozen waar we erg tevreden mee zijn.”

Flexibele werkplek in de cloud
Windows 10 Autopilot / Intune geeft Inclusief Groep de mogelijkheid om laptops uit te kunnen rollen op een beheersbare en veilige manier. Met behulp van Liquit worden de juiste applicaties geautomatiseerd beschikbaar gesteld op de laptops. “Dit alles vindt plaats volgens het Out of the Box Experience (OOBE) principe. In gewoon Nederlands: (nieuwe) medewerker krijgt een (nieuwe) laptop, start Windows 10 voor de eerste keer op en alle applicaties en instellingen worden automatisch uitgerold waarna de laptop klaar is voor gebruik, conform de veiligheidseisen van onze organisatie en de mogelijkheid voor beheer vanuit onze IT-afdeling”, aldus Rick. “Het uitgangspunt was een gebruiksvriendelijke, flexibele werkplek die volledig beheerd wordt vanuit de cloud. Hierdoor is niet alleen de beschikbaarheid van de werkplek optimaal, maar kunnen ook de beheerskosten geminimaliseerd worden, omdat de noodzaak van een lokale server vervalt.” Naast deze flexibiliteit worden ook de veiligheid en continuïteit sterk verbeterd door het toepassen van slimme oplossingen zoals de Liquit Digital Workspace en cloud back-up met SkyKick. 

Bijzondere samenwerking op afstand
“De pilot was succesvol en we hebben besloten om verder uit te rollen. Dat doen we per afdeling. De planning is om het eerste kwartaal 2021 helemaal over te zijn. De reden voor deze gefaseerde uitrol is het feit dat we er bewust voor gekozen hebben wat langzamer over te gaan. Per afdeling zodat iedereen de nieuwe omgeving goed onder de knie krijgt. Het is namelijk niet alleen techniek, maar juist voor een groot deel functionaliteit, zoals samenwerken in Teams, een andere manier van opslaan en toegang tot gegevens, meer keuzevrijheid op de moderne werkplek in applicaties etc.) Dat vergt adoptie en opleiding en daar gaat tijd in zitten.” Inclusief Groep rolt de werkplekken zelf uit met behulp van Windows 10 Autopilot, Intune en Liquit. “Dat gaat goed, veilig en op de manier die en het tempo dat wij zelf kiezen. Omdat de omgeving in de cloud wordt gehost, zijn de werkplekken zowel op kantoor als buiten kantoor (thuis, onderweg) te gebruiken.”

“Voordeel van de nieuwe omgeving is dat onze medewerkers met Office 365 gelijktijdig aan dezelfde bestanden kunnen werken. Ook is data vanaf iedere plek altijd bereikbaar via dezelfde werkomgeving. Voor ons, de IT-afdeling, geldt dat we bijvoorbeeld niet meer hoeven na te denken over waar een apparaat is. Zolang het apparaat internet heeft, kunnen wij het managen. De ondersteuning is dus veel gemakkelijker. Ook de tijd die het kost om een apparaat gebruiksklaar te maken is drastisch verlaagd. Waar het imagen van een laptop eerst zo’n drie kwartier kostte, zijn we met behulp van de Liquit-software binnen vijftien minuten klaar. Ook vernieuwingen kunnen we veel sneller doorvoeren; updates van bijvoorbeeld de browser worden door Liquit aangeboden wat het veel makkelijker maakt.”


 “De samenwerking met Netflex was heel bijzonder”, vervolgt Rick. “Iedereen werkte vanuit huis, ook de Netflex consultants. Het was de eerste keer dat we tijdens zo’n project volledig op afstand moesten samenwerken. Dat ging eigenlijk heel soepel, iedereen reageerde snel. Vanaf eind maart, begin april is het project van scratch af door Netflex opgezet en uitgerold. Er heeft geen enkele fysieke ontmoeting plaatsgevonden, de manier van werken was uiterst effectief. De enige fysieke activiteit was de levering van de laptops bij medewerkers thuis. Een bijzondere, maar geslaagde en effectieve situatie. We werken al lang samen met Netflex en blijven dat in de toekomst zeker doen, zelfs op afstand!”