Een digitale werkplek mét SSO en ontsluiting van externe applicaties: ZuidOostZorg loopt voorop.

ZuidOostZorg stapte in 2018 over naar een social intranet. Een digitale werkplek voor 2500 medewerkers, met alles erop en eraan – en in dit geval zelfs méér dan dat. Informatiemanager Tjeerd van der Schaaf vertelt hoe een amper gebruikte werkomgeving werd ingeruild voor een vernieuwend, innovatief platform met een bijzondere extra laag. “De zorg wordt steeds zwaarder, dus we moeten slimme dingen doen waarmee we het werk makkelijker maken.”

ZuidOostZorg heeft veertien verpleeg- en verzorgingshuizen en een thuiszorgafdeling in het zuidoosten van Friesland. ‘En eentje in Dokkum’, voegt Tjeerd toe. Als informatiemanager was hij de afgelopen twee jaar nauw betrokken bij het in gebruik nemen van een nieuw social intranet.

ZuidOostZorg maakte jaren gebruik van een intern ontwikkelde en beheerde digitale werkomgeving, gebaseerd op een remote desktop server (RDS). “Dat deden we vanuit ons eigen datacenter. Het onderhoud van servers en applicaties, alles regelden we zelf. We hadden er een team met een stuk of zes technische mensen voor, dat fulltime daarmee aan de slag was.”

Lees het volledige verhaal hier…