Microsoft heeft 25 juli aangekondigd dat de prijzen van de licentieprogramma’s, on-premises en cloud-producten vanaf 1 oktober 2018 zullen stijgen. Dit komt neer op een verhoging van 10% in vergelijking met de huidige prijzen. De prijsstijging geldt voor zowel Office-clientsoftware als ook voor Enterprise CAL (client access licenses), Core CAL en Office-serverproducten.

De aangespasten prijzen zijn voor licentiering van Microsoft software en gelden voor zowel lokaal gebruik als voor cloudproducten. ‘’Deze wijzigingen zullen de voordelen van onze prijzen voor een cloud-first-wereld benadrukken, ons helpen van een programmeringsgerichte naar een klantgerichte prijsstructuur over te schakelen en meer consistentie en transparantie te creëren in onze inkoopkanalen.’’ Stelt Microsoft.

Het doel lijkt om oudere vergoedingsstructuren op basis van per-computer uit te faseren. Microsoft geeft in het nieuwsbericht namelijk aan dat de prijsstijgingen dienen voor zijn eigen overgang van programma gerichte prijsstructuur naar een customer-centric prijsstructuur. Zo veranderd de licentie betaling voor Windows 10 Enterprise van (optioneel) per-device naar per-user.

Bron: Microsoft en AGconnect