VMware neemt CloudHealth over om zijn cloudplatform te versterken. Dit heeft VMware tijdens de Amerikaanse editie van VMworld 2018 aangekondigd. CloudHealth stelt klanten in staat om te helpen bij het analyseren en beheren van cloudkosten, gebruik, beveiliging en prestaties voor native public clouds zoals AWS, Microsoft Azure en Google Cloud. De bedoeling is om het te koppelen aan bestaande diensten als Wavefront, Secure State en de Cloud Automation. Daarmee hoopt VMware bedrijven te helpen bij hun cloud activiteiten.  

Consistenter aanbod 

CloudHealth biedt volgens COO Raghu Raghuram van VMware voordelen voor klanten op onder meer gebieden als kostenbeheer, zichtbaarheid en optimalisering. De gedachte is om de diensten van CloudHealth straks te combineren met de eerder genoemde diensten van VMware, om een ‘pitcrew’-achtige dienst te kunnen bieden die de verschillende multi-cloud behoeften van een bedrijf kan helpen beheren. 

WaveFront biedt volgens Rahuram inzichten en analyses op schaal voor cloud native toepassingen. Secure Stat draait volledig om configuraties en helpt technisch personeel discrepanties in verschillende lagen op te sporen en op te lossen. Cloud Automation van VMware biedt verder nog infrastructuur, waaronder de mogelijkheden om te coderen en automatiseren. “Samen definiëren deze mogelijkheden het VMware Cloud Operations Platform”, aldus Raghuram. 

Klantenbestand 

Middels de overname van CloudHealth wil VMware dat aanbod consistenter maken en het aanbod uitbreiden. Hoeveel geld er met de overname gemoeid gaat is niet bekend, maar CloudHealth neemt zo’n drieduizend klanten met zich mee. Onder meer Dow Jones, SHI, Skyscanner, Yelp en Zendesk zijn klant van CloudHealth. 

Bron: Techzine