In dit artikel komen vijf belangrijke redenen naar voren waarom de overstap naar de cloud voor uw bedrijf interessant kan zijn.

Locatie-onafhankelijk werken

Op kantoor werken aan een rapport, onderweg naar een meeting de laatste versie van een belangrijk voorstel nalopen en ’s-avonds aan de keukentafel een presentatie voor de volgende dag finetunen. Dit zijn allemaal mogelijkheden die werken in de cloud kan bieden. Bovendien beschikt iedereen over de laatste versie van uw document. Medewerkers krijgen zo de mogelijkheid om hun tijd efficiënter in te delen en sneller te schakelen. Ook het werken in één document met meerdere personen maakt het zo gebruikelijker voor medewerkers.

Bij cloud computing geldt, als u een internetverbinding heeft kunt u bij uw werk. En bij de meeste zakelijke aanbieders van mobiele apps, bent u niet beperkt door welk apparaat u bij uw heeft. Bedrijven kunnen hierdoor meer flexibiliteit bieden, zodat werknemers kunnen genieten van de work-life balance die bij hen past zonder dat het ten kosten gaat voor de productiviteit.

U bespaart op kosten

Met een Cloud-omgeving kunt u sneller inspelen op veranderingen binnen uw organisatie en maken grote eenmalige investeringen plaats voor maandelijks betalen naar gebruik. U hoeft namelijk niet meer uw hele ICT-infrastructuur op te zetten en te onderhouden. Daarnaast betaald u per gebruiker waardoor u de kosten overzichtelijk in beeld heeft een geen onnodige kosten betaald voor werkplekken die niet in gebruik zijn.

Schaalbaarheid

Het aantal gebruikers met Cloud-gebaseerde applicaties is makkelijk aan te passen aan de behoefte van uw organisatie. Op deze manier is het heel eenvoudig om het aantal werkplekken naar beneden of naar boven af te stellen. Dit is voornamelijk voor snelgroeiende bedrijven en wisselende werkdruk een groot voordeel. Op dit vlak is zeker in een competitieve markt winst te behalen.

Veiligheid

Verloren laptops vormen een gigantisch probleem. Een mogelijk groter verlies dan het verlies van duur apparatuur zijn de verloren gevoelige werkbestanden. Cloud computing biedt u meer zekerheid wanneer dit gebeurt. Omdat uw gegevens en bestanden worden opgeslagen in de cloud, kunt u deze openen, ongeacht wat er gebeurt met uw laptop. En u kunt zelfs op afstand gegevens van verloren laptops wissen zodat ze niet in verkeerde handen vallen.

Er zijn weinig kantooromgevingen die zo goed worden beveiligd als uw gegevens in de cloud. Bovendien kunt u heel eenvoudig bepalen wie toegang heeft tot welke bestanden. Het is zelfs mogelijk op personen voor een bepaalde tijd toegang te geven tot bestanden.

Automatische software-updates

De schoonheid van cloud computing is dat de servers off-premise zijn, uit het zicht en uit uw zorgen. Leveranciers zorgen voor ze en implementeren regelmatig software-updates – inclusief beveiliging updates – zodat u uw geen zorgen hoeft te maken over het verspillen van tijd of operationeel houden van het systeem zelf. Zodat u uw kunt concentreren op dingen die ertoe doen, zoals de groei van uw bedrijf.

Wilt u als organisatie kunnen inspelen op een snel veranderende wereld dan is overstappen naar de Cloud een interessante keuze die een belangrijke bijdrage kan leveren aan het optimaliseren van uw bedrijfsactiviteiten. De wendbaarheid van uw organisatie bepaalt voor een groot deel hoe snel u kunt inspelen op trends binnen de markt en de mate van concurrentievoordeel die u kunt behalen.

Hybrid cloud

Wilt u nog niet helemaal van de on-premise server af maar klinkt de cloud toch interessant en ziet u er wel toekomst in, dan is de hybrid cloud misschien interessant voor u. In de hybrid cloud draait de ene helft van de server op locatie en de andere helft in de cloud.

Hebben deze voordelen van de cloud uw interesse gewekt of heeft u misschien nog vragen? Bel gerust naar het nummer: +31 88 638 35 39 of stuur een mail naar info@netflex.nl om in contact te komen.