Verbeter je digitale veiligheid als bedrijf of instelling

Volgens eigen onderzoek van Microsoft voelt 60 procent van alle MKB’ers wereldwijd zich onvoldoende beveiligd tegen cyberdreigingen. Dat is veel, zeker als je weet dat 99% van alle bedrijven in Nederland bestaat uit het Midden- en kleinbedrijf. Zij bepalen gezamenlijk dus een groot gedeelte van onze economische activiteit. En zijn verantwoordelijk voor maar liefst 70% van onze werkgelegenheid. Online ontwikkelen deze MKB-bedrijven steeds meer en sneller bedrijvigheid. Bij deze digitale transformatie hoort ook cybersecurity. En juist deze digitale veiligheid blijft te vaak onderbelicht.

Online veilig met Microsoft Defender for Business

Het nieuwe Microsoft Defender for Business, de endpoint security-oplossing voor bedrijven en instellingen van één tot 300 medewerkers, biedt de oplossing hiervoor. Niet alleen voor het MKB, maar ook voor bijvoorbeeld zorginstellingen, lokale overheden en het onderwijs is deze security-upgrade van Microsoft interessant. Veiliger online samenwerken zorgt namelijk voor meer werkplezier en minder stress.

Microsoft Defender for Business wordt binnenkort standaard in Microsoft 365  Business Premium. Netflex helpt je dan ook graag om deze hoogwaardige en gebruiksvriendelijke endpoint security professioneel te integreren. Ons ICT-bedrijf uit Ridderkerk zorgt ervoor dat je organisatie online is beschermd en blijft, zodat jij je zorgeloos kunt focussen op je bedrijfsactiviteiten.

Tot 300 moderne en veilige werkplekken

Microsoft Defender for Business is feitelijk Defender for Endpoint P1 en P2 inéén, maar dan dus voor organisaties met één tot 300 moderne werkplekken. Nog geen Microsoft 365 Premium Business? Netflex kan een upgrade verzorgen, maar ook voor E3-gebruikers zijn er veiligheidsupdates. Voor het einde van dit jaar wordt Defender for Endpoint P1 namelijk beschikbaar binnen de Microsoft 365 E3 bundel.

Cybersecurity met Defender for Endpoint P1

Defender op de desktop is al beschikbaar, maar wordt niet altijd (goed) ingezet. Defender for Endpoint P1 zorgt ervoor dat er een duidelijk overzicht is van wat er draait binnen de ICT-omgeving van je organisatie. Met deze upgrade krijg je inzicht in welke devices up-to-date zijn met software en apps en welke bijvoorbeeld malware of een virus zijn tegengekomen.

Normaliter wordt deze informatie los op elk device opgeslagen, met Defender P1 is dit dus in één overzichtelijk dashboard beschikbaar. Ook zijn er in Defender P1 verschillende mogelijkheden voor netwerk beveiliging, firewall beheer en apparaat beheer (USB e.d.) Daarbij conditionele toegang tot het netwerk op basis van de status van Defender op het betreffende apparaat.

Bescherm je digitale werkplekken met Defender for Endpoint P2

Defender for Endpoint P2 kan additioneel aangeschaft worden. Voor als je meer controle en cybersecurity wilt ten opzichte van P1. Deze software zorgt voor automatisch onderzoek in je ICT-omgeving en biedt direct oplossingen voor eventuele problemen op de hybride werkplekken. En er zijn mogelijkheden om restricties voor medewerkers en extra beveiliging door te voeren op (specifieke) digitale werkplekken. Bestanden kunnen eerst worden ge-upload en gecheckt in een sandbox. Bovendien kan er gebruik gemaakt worden van de Microsoft Threat Experts.

Wanneer je er niet uitkomt of vragen hebt kun je natuurlijk altijd bij de support-afdeling van Netflex terecht.