Offline Multi-factor authenticatie voor Windows is nu beschikbaar.

Samenvatting

  • Duo’s ondersteuning voor offline Multi-factor authenticatie voor Windows is nu beschikbaar.
  • Er zijn twee manier om het te gebruiken – beide zijn gebruiksvriendelijk en zeer veilig.
  • Duo is het enige bedrijf dat op universal 2nd Factor (U2F) gebaseerde offline MFA aanbiedt.
  • Nu beschikbaar voor alle Duo MFA, Duo Access en Duo beyond-klanten zonder extra kosten.

Duo is verheugd om de algemene beschikbaarheid van de offline MFA voor Windows-laptops, desktop en servers aan te kondigen. Met de Offline MFA voor Windows van Duo kunnen eindgebruikers 2FA uitvoeren, zelfs als ze tijdelijk zijn losgekoppeld van internet.

Dit is een echte toegevoegde waarde voor gebruikers van wie de taak vereist dat ze tijdelijk offline zijn, maar nog steeds 2FA moeten uitvoeren om zich aan te melden bij hun Windows-computer. Hier zijn enkele voorbeelden van verschillende typen gebruikers en gebruiksscenario’s die Duo nu ondersteund:

  • Een manager of verkoper die offline werkt of die zich veilig moet aanmelden bij de (offline) computer voordat verbinding wordt gemaakt met wifi tijdens de vlucht of wifi van het hotel.
  • Een ingenieur of aannemer op een klantensite waar ze geen gebruik mogen maken van wifi of internet, of waar geen internet beschikbaar is.

Twee gebruiksopties

Klanten hebben de mogelijkheid om te kiezen tussen twee verschillende manieren om Duo offline MFA voor Windows te gebruiken. Beide authenticatiemethode bereiken Duo’s hoge standaard voor gebruiksgemak en het bieden van toonaangevende beveiliging.

Duo Mobile App

De eerste optie: gebruikers kunnen de OTP-methode (One-Time Passcode) kiezen in hun Duo Mobile-app. Dit heeft het voordeel dat het zeer vertrouwd is voor gebruikers die al regelmatig de OTP-optie in de Duo Mobile-app gebruiken.

Offline U2F

De tweede optie: gebruikers kunnen kiezen voor een standaard fysieke U2F-beveiligingssleutel (zoals Yubico’s Yubikey). Het voordeel hiervan is dat het uiterst eenvoudig te gebruiken is (je hoeft alleen de toets aan te raken wanneer daarom op het scherm wordt gevraagd). Dit werkt voor gebruikers die geen mobiel apparaat gebruiken of niet kunnen gebruiken.

Duo is de eerste en tevens ook enige beveiligingsleverancier die offline MFA levert op basis van U2F-beveiligingssleuteltechnologie. Universal 2nd Factor, of U2F, is een authenticatienorm die is ontwikkeld en ontworpen om open, veilig, privé en gebruiksvriendelijk te zien.

Een YubiKey of andere standaard U2F-beveiligingssleutel is aangesloten op de USB-poort van de gebruiker. Eenmaal geregistreerd bij Duo, geeft een simpele tik een tweede authenticatiefactor om de identiteit van een gebruiker bij het inloggen te bevestigen – vergelijkbaar met het one-tap gemak van online U2F-inlog waarmee de gebruikers al vertrouwd zijn.

De optie U2F-beveiligingssleutel maakt gebruik van asymmetrische cryptografie. Bij de inschrijftijd wordt voor elke gebruiker een publiek/ privé sleutelpaar gegenereerd (een afzonderlijke koppeling voor elke unieke toepassing die moet worden beschermd). De privésleutel van de gebruiker is op een fraudebestendige manier ingesloten op de hardware van het U2F-apparaat. De persoonlijke sleutel van de gebruiker verlaat de hardware nooit en kan voor een andere reden niet worden gebruikt.

Heb je nog vragen of ben je geïnteresseerd in de mogelijkheden die Duo kan bieden? Neem dan gerust contact met ons op via het nummer: +31 88 638 35 39 of stuur een mail naar info@netflex.nl