Ondersteuning voor Windows 7 loopt af op 14 januari 2020.

Levenscyclus van ondersteuning voor Windows 7
Microsoft heeft verklaard 10 jaar productondersteuning voor Windows 7 te leveren toen het werd uitgebracht op 22 oktober 2009. Wanneer deze periode van 10 jaar afloopt, beëindigt Microsoft de ondersteuning voor Windows 7 zodat wij onze investeringen kunnen richten op de ondersteuning van nieuwere technologieën en fantastische nieuwe ervaringen. De exacte datum voor het einde van de ondersteuning voor Windows 7 is 14 januari 2020. Hierna worden geen technische ondersteuning en software-updates ter bescherming van uw pc meer geleverd voor het product vanuit Windows Update. Microsoft raadt u ten zeerste aan om vóór januari 2020 over te stappen naar Windows 10, om te voorkomen dat u in een situatie komt waarin u service of ondersteuning nodig hebt die niet langer beschikbaar is.

Wat betekent het einde van de ondersteuning voor mij?
Als u een pc hebt met Windows 7, ontvangt deze na 14 januari 2020 geen beveiligingsupdates meer. Het is daarom belangrijk om naar een modern besturingssysteem te upgraden, zoals Windows 10. Dit ontvangt de laatste beveiligingsupdates die helpen om u en uw gegevens beter te beveiligen. Bovendien is de klantenservice van Microsoft niet meer beschikbaar om technische ondersteuning voor Windows 7 te bieden.

Wat moet ik doen?
De meeste gebruikers van Windows 7 wordt geadviseerd om over te stappen naar een nieuw apparaat met Windows 10. De huidige pc’s zijn niet alleen sneller en lichter maar ook krachtiger en veiliger, met een gemiddelde prijs die aanzienlijk lager is dan die van de gemiddelde pc acht jaar geleden.

Kan ik mijn bestaande pc upgraden naar Windows 10?
Als u wilt profiteren van de nieuwste hardwaremogelijkheden, raden we u aan over te stappen naar een nieuwe pc met Windows 10. Het is ook mogelijk compatibele pc’s met Windows 7 te upgraden door een volledige versie van de software te kopen en te installeren.

Hoe kan ik gratis upgraden naar Windows 10 Pro?
De aanbieding voor een gratis upgrade naar Windows 10 is afgelopen op 29 juli 2016. Als u Windows 10 wilt krijgen, moet u een nieuw apparaat kopen of, als u een compatibele pc hebt, een volledige versie van de software kopen zodat u uw bestaande apparaat kunt upgraden. We raden u aan Windows 10 niet te installeren op een ouder apparaat, omdat sommige apparaten met Windows 7 niet compatibel zijn met Windows 10 zijn of omdat er minder functionaliteit beschikbaar kan zijn.

Wat gebeurt er als ik Windows 7 blijf gebruiken?
U kunt Windows 7 blijven gebruiken, maar na beëindiging van de ondersteuning wordt uw pc kwetsbaarder voor virussen en andere beveiligingsrisico’s. Uw PC gewoon blijft gewoon starten en werken maar u ontvangt geen softwareupdates meer van Microsoft, ook geen beveiligingsupdates.

Kan Windows 7 nog steeds worden geactiveerd na 14 januari 2020?
Windows 7 kan nog steeds worden geïnstalleerd en geactiveerd na het einde van de ondersteuning. Het wordt echter kwetsbaarder voor virussen en andere beveiligingsrisico’s omdat u geen beveiligingsupdates meer ontvangt. Microsoft raadt ten zeerste aan na 14 januari 2020 Windows 10 te gebruiken in plaats van Windows 7.

Verbeterde beveiliging in Windows 10
Bij de overstap naar Windows 10 komen een groot aantal voordelen kijken. Bij een nieuw besturingssysteem horen uiteraard verbeteringen. Een van deze verbeteringen is het ingebouwde beveiligingssysteem van Windows. Zo bent u beschermd tegen datalekken, kwaadaardige software en hackers. Ook is er de mogelijkheid om met Windows Hello beveiligd inloggen met uw gezicht-of vingerafdruk. Zo is de gebruiker de enige die toegang heeft tot de computer en alle bestanden die hierop staan. Ook is er een speciale Sandbox-omgeving om onveilige activiteiten naar te verplaatsen, zonder dat het apparaat gevaar loopt.

Nieuwe Intel Core 8e generatie processor
De nieuwste Windows 10 apparaten zijn voorzien van een 8e generatie Intel Core processor. Deze processor zorgt ervoor dat apparaten sneller opstarten, er beter gebruik gemaakt kan worden van multitasken tussen verschillende applicaties en ook de accuduur is aanzienlijk verbeterd in verhouding met oudere apparaten. Ook verbinding met een externe bron is geen probleem, waar de gebruiker zich ook bevindt. Ook dankzij het efficiënter bouwen van het besturingssysteem worden applicaties sneller geladen en is het makkelijk om meerder applicaties tegelijkertijd te gebruiken. Dit zorgt er ook weer voor dat de hardware van de gebruiker minder intensief aan het werk is, waardoor de levensduur aanzienlijk verbetert.

Overzicht en beheer van apparaten
Het toevoegen van een nieuw apparaat binnen uw IT-omgeving gaat gemakkelijker en sneller. Het beheer van deze apparaten ligt in uw eigen handen. Zo kan de gebruiker van Windows 10 Pro zelf bepalen wanneer er updates worden uitgevoerd. Ook is Windows 10 compatibel met bijna alle Windows 7 applicaties en bijbehorende randapparatuur. Als de gebruiker een nieuwste generatie Windows 10 apparaat met een Intel Core 8e generatie processor heeft, gaat updaten nog sneller en gemakkelijker. De bekende halfjaarlijkse update van Microsoft voor het Windows systeem zal een groot aantal verbeteringen blijven doorvoeren. Naar verwachting is het Windows 10 systeem langer houdbaar, namelijk tot 14 oktober 2025. Zo kan de gebruiker nog lang plezier hebben van het besturingssysteem.

Alle applicaties up-to-date met Office 365
Voor een vast maandbedrag bent u altijd voorzien van de nieuwste versies van onder andere Outlook, Word, Powerpoint, Excel en nog meer mogelijkheden. Deze applicaties zijn, afhankelijk van de licentie van de gebruiker, beschikbaar in zowel een web-applicatie als applicatie op uw apparaat. Zo is de gebruiker altijd en overal in staat om gemakkelijk te werken. Office 365 is op een groot aantal apparaten beschikbaar. Dit geldt voor zowel desktops en laptops als mobiele apparatuur. Maar let op, de beschikbaarheid van de applicaties hangt ook af van de gekozen licentie. Kijk dus altijd goed welke licentie het best bij u en uw organisatie past.

Meer informatie
Wilt u meer informatie over de overstap voor uw organisatie neemt u dan contact op met onze Sales afdeling via 088 638 35 39.