Microsoft heeft in een blog aangegeven FSlogix te hebben overgenomen. Een belangrijke reden van de overnamen is om de Office 365-virtualisatie-ervaring te verbeteren. De overname helpt de virtualisatiemogelijkheden voor Microsoft 365-klanten uit te breiden.

In de blog schreef Microsoft het volgende:

β€œDe manier waarop Microsoft 365 klanten in staat stelt over te schakelen naar een moderne desktopervaring, maakt dit tot het hart van de transformatie van de werkplek. Een moderne desktop met Windows 10 en Office 365 biedt niet alleen de meest productieve en meest veilige computerervaring, het bespaart ook IT-tijd en geld, en zorgt voor een focus op het aansturen van bedrijfsresultaten. Voor veel bedrijven vereist hun specifieke behoeften dat een moderne desktop wordt gevirtualiseerd.

Om onze virtualisatiemogelijkheden te vergroten en een nog rijkere ervaring te bieden voor Microsoft 365-klanten, zijn we verheugd om de overname van FSLogix aan te kondigen.

FSLogix is een app-provisioningplatform van de volgende generatie dat de resources, tijd en arbeid verlaagt die nodig zijn om virtualisatie te ondersteunen. Van kleine bedrijven tot zeer grote internationale bedrijven in verschillende sectoren, FSLogix-oplossingen verbeteren de klantervaring en productiviteit, terwijl de ondersteuningsvereisten voor IT-afdelingen worden verminderd.

In september 2018 hebben we Microsoft Windows Virtual Desktop aangekondigd – een Microsoft 365-service waarmee klanten een moderne desktopervaring op Azure kunnen uitvoeren. Het is de enige cloud-gebaseerde service die een Windows 10-ervaring voor meerdere gebruikers levert die is geoptimaliseerd voor Office 365 ProPlus en inclusief gratis Windows 7 Extended Security Updates. Met Windows Virtual Desktop kunt u binnen enkele minuten Windows en Office op Azure implementeren en schalen, met ingebouwde beveiliging en compliance.

Met deze overname profiteren klanten op verschillende manieren. Door klantbetrokkenheid weten we dat Microsoft Office-toepassingen enkele van de meest gebruikte en meest gevirtualiseerde applicaties zijn in elk bedrijf. Office 365 ProPlus is momenteel de beste Office-ervaring, en met FSLogix voor snellere laadtijden voor gebruikersprofielen in Outlook en OneDrive wordt Office 365 ProPlus nog performanter in virtuele omgevingen met meerdere gebruikers (inclusief Windows Virtual Desktop).

We verwelkomen FSLogix graag bij Microsoft en we kijken uit naar de impact die zijn technologie en zijn mensen zullen hebben op de virtualisatie-ervaring van onze klanten.”

Bron: Dutch IT-channel