Wist je dat phishing oorzaak is van 91% van alle datalekken? Het is een populaire vorm van cybercriminaliteit. 60% van alle Nederlandse bedrijven kwam in de afgelopen 5 jaar al in aanraking met hacking, ransomware, datadiefstal of een andere vorm van internetfraude. Dit met miljarden euro’s aan schade tot gevolg.  

Wat is phishing? Het is een vorm van oplichting, waarbij cybercriminelen je naar een valse website lokken. Hier proberen ze jouw inloglognaam, wachtwoord en/of creditcardgegevens te achterhalen om zo verder in te breken in je IT-omgeving. Het doel van deze criminelen is om op een slinkse manier geld aan jou of de organisatie waar je voor werkt te verdienen. 

Maak je medewerkers bewust van phishing 
 
De meeste organisaties weten niet waar ze moeten beginnen als het gaat om het creëren van een goed en helder security awareness programma. Netflex heeft een speciaal programma ontwikkeld om je medewerkers bewust te maken van phishing en het (tijdig) leren herkennen hiervan. De beste verdediging is namelijk bewustzijn en weten waar je op moet letten. Hierdoor wordt het risico op een succesvolle phishing-aanval vele malen kleiner.  

Nulmeting en test met phishing mail 
 
Om te bepalen welk security awareness programma het beste past bij jouw organisatie, beginnen we bij Netflex altijd met een nulmeting. Onaangekondigd sturen we een (uiteraard veilige) phishing mail uit om te checken in hoeverre je medewerkers zo’n phishing mail herkennen. Als opdrachtgever krijg je van ons na drie dagen een complete rapportage met de resultaten hiervan. Nieuwsgierig? Neem contact op met een accountmanager van Netflex voor zo’n nulmeting en andere mogelijkheden van ons security awareness programma. 

Neem contact op met een accountmanager van Netflex