De digitale werkplek wordt de uniforme werkplek maar is deze wel zo uniform?

 Iedere IT’er droomt er van; een standaard werkplek waar hij of zij niks op aan hoeft te passen. Gebruikers die naadloos weten waar ze iets kunnen vinden en precies weten hoe ze iets moeten starten. Dit doen we het liefst ook nog eens in zoveel mogelijk diverse soorten cloud oplossingen. 

Het resultaat is een wirwar van producten, ondoorzichtige licentiestructuren en voor de eindgebruiker compleet onduidelijk hoe, wat en wanneer hij bij zijn gegevens kan.  

Laat ik je meteen uit die droom helpen, dit gaan we ook niet oplossen. Er bestaat geen “kant en klare “one size fits all” werkplek. Iedere werkplek blijft in zekere zin een stuk maatwerk en dit is maar goed ook want niemand doet hetzelfde werk en iedereen werkt op zijn eigen manier.  

Wat wel kan is het eenvoudig en transparant maken voor zowel eindgebruiker als IT en management. Want wat als de gebruiker zijn werkplek krijgt en niet meer hoeft na te denken hoe hij bij zijn spullen komt? Wat als de afdeling IT eenvoudige nieuwe technologie kan uitrollen en zich niet meer bezig hoeft te houden met dagelijks terugkerende taken? Wat als het management nou vooraf eens inzicht kon krijgen in de totale kosten, of dit nu per dag, week, maand of per jaar is. Dit zou toch erg prettig zijn. 

Dit vonden we bij Netflex een onwijs mooie uitdaging om een werkplek te creëren die voor iedereen ‘begrijpbaar’ is. Netflex heeft een werkplek concept gecreëerd die werkt als ‘water uit de kraan’ maar dan op maat voor alle gebruikers. Hierbij kan een op maat voorstel heel snel aangeleverd worden inclusief de juiste licenties en volledig kostenoverzicht. De gebruiker hoeft niet meer na te denken of de applicatie in zijn situatie werkt, of deze nu thuis werkt of op kantoor zit. Ongeacht welk device de gebruiker gebruikt zonder concessies te doen aan de (data)beveiliging.  

Dit doen wij door te werken met een uniek werkstijlen concept, wat wij vertalen naar profielen. Op basis van deze profielen bieden wij een standaard (basis) concept aan, aangevuld met bouwblokken welke geschikt zijn voor jouw persoonlijke situatie. Of je nu werkt met een social portal, Citrix/RDS, Tablets, mobiele telefoons of laptops/desktops, ons concept is flexibel en transparant.  

Wij helpen je graag met het vastleggen van de behoefte en voorzien in een op-maat oplossing. Dit doen wij binnen enkele uren en in de meeste gevallen tegen lagere kosten dan je nu hebt voor jouw werkplek.  

Wij komen graag bij je langs om ons concept uit te leggen. Voor meer informatie kun je bellen naar 088-6383539 of een mailtje sturen naar nico.zieck@netflex.nl.