Microsoft Teams is een echte hub voor alle functionaliteit die Office 365 biedt.

Chat, documenten, teamleden en tools in een eigen team-workspace. Voice- en videovergaderingen in Microsoft Teams. Het biedt geïntegreerde toegang tot SharePoint, OneNote en Planner. Samenwerken aan documenten in de app. En “Last but not least”: Microsoft Teams is te gebruiken op alle devices. Windows, Mac, iOS, Android, Windows Phone en in je browser.

  1. Interne communicatie functies

Microsoft Teams biedt een interface waar medewerkers kunnen deelnemen aan directe en informele chats. Gesprekken zijn voorzien van een thread, wat betekent dat iedereen eerdere berichten kan zien. De tijdrovende jacht op informatie, zoals met e-mail threads, of het delen van bestanden over meerdere media en oplossingen zijn hiermee verleden tijd. Als je liever 1-op-1 wilt chatten of met een selecte groep is dit ook mogelijk. Gebruik hiervoor de chat functionaliteit. De speciaal ontwikkelde chatfunctie is gemaakt om het samenwerken en groepswerk eenvoudiger en efficiënter te maken voor je team. In de chat is het ook mogelijk foto’s, bestanden en meetings door te sturen.

In Teams is het heel eenvoudig informatie en bestanden over projecten, events en interne zaken met elkaar uit te wisselen. Om een goed overzicht te houden tussen welke bestanden bij welk onderwerp horen kun je gebruik maken van kanalen. Zo kun je bijvoorbeeld kanalen aanmaken als: ‘marketing & sales’, ‘financiën’ en ‘event’. Hierin blijft het overzicht bewaart als jij als werknemer opzoek bent naar een bepaald bestand of juist wilt delen met een van je collega’s.

  1. Integratie mogelijkheden

Microsoft Teams kan goed worden geïntegreerd met hulpprogramma’s van derden en gebruikers kunnen ook documenten, presentaties, notities en spreadsheets uit de Office-suite en de krachtigere Office 365-oplossingen zoals SharePoint gebruiken. Binnen Teams is er ook de functionaliteit en het vermogen om aangepaste connectoren en bots te bouwen voor integratie met andere lijntoepassingen.

Het is niet meer nodig om naar Outlook te gaan om een meeting in te plannen. Vanuit Teams is het direct mogelijk om een vergadering in te plannen en hierbij de bijbehorende collega’s voor uit te nodigen. Teams raadpleegt de agenda’s van je collega’s om zo de juiste datum die het meest geschikt is eruit te pakken. Hieronder is een voorbeeld gegeven hoe u een meeting in kan plannen.

   3. Opslaglocatie voor gedeelde bestanden

Als je een bestand deelt via Microsoft Teams, dan wordt het bestand op een van de volgende locaties opgeslagen: deel je het bestand in een kanaal, dan wordt het bestand opgeslagen in SharePoint Online. Bestanden die je deelt in de Chat, via een 1-op-1 gesprek of groepsgesprek, worden opgeslagen jouw eigen OneDrive for business. Om eenvoudig bij je team bestanden en eigen bestanden wilt komen druk je op het de knop bestanden linksboven in Teams. Hieronder in een foto aangegeven met de optie ‘files’.